Nieuwe Heersers in het Zeemplekkesjriek

In het weekend van 16 en 17 november was er in Merkelbeek de aftrap van een nieuw Carnavalsseizoen. Op zaterdag werd er afscheid genomen van prins Jur en prinses Hilke en ging de zaal helemaal los op de klanken van de Twie Gewaejde, Fiorenza en La Bamba. Na de pauze deden Kartoesj en Marleen Rutten hier nog een schepje bovenop. Vervolgens vond de proclamatie plaats, door middel van een documentaire over het alom bekende bos ‘Woander Forest’. Hierin namen 2 natuurbeheerders  de aanwezigen mee op een reis langs verschillende talenten in de natuur. Een talent stak er met kop en schouders boven uit en hij werd ontvoerd en meegenomen naar de Henkhof. Daar bleek Donny Willems de gelukkige te zijn en hij mag een jaar lang, samen met zijn prinses Michelle regeren over de Zeemplekkesj. De nieuwe prins is 28 jaar en ICT-er bij KEMBIT in Wijnandsrade. Donny is opgegroeid en uiteraard ook woonachtig in Merkelbeek en afgelopen jaar is hij met zijn Michelle getrouwd. Donny is al vele jaren lid van de Zeemplekkesj en inmiddels ook bestuurslid en verantwoordelijk voor PR-zaken.

Op zondag 17 november kwam het seizoen voor jeugdprins Renzo ten einde. Op een gezellige middag met vele geweldige optredens van o.a. de nieuwe raad van 11, was Minke Tempels de gelukkige om uitgeloot te worden door prins Donny. De nieuwe prinses krijgt een groot gevolg, want buiten de raad van 11 van de Schneuzele gaan vanaf dit jaar jongeren die te oud zijn voor de Schneuzele, maar te jong voor de Zeemplekkesj mee. Zij noemen zichzelf de Jongplekkesj, en zullen de ‘oudere’ jeugd vertegenwoordigen in de carnaval in Merkelbeek.

Prins Donny I Alaaf, Prinses Michelle Alaaf, Jeugdprinses Minke Alaaf